Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

13/08: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

13/08: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Το καλύτερο άρθρο: […] Η Πτώση του Τείχους αποτέλεσε τον πρόλογο της ελπίδας για έναν καλύτερο, περισσότερο δημοκρατικό και ελεύθερο κόσμο. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, μπορούμε μετά βεβαιότητας να διαπιστώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η ύπαρξη μιας και μόνης υπερδύναμης, στο πρόσωπο των ΗΠΑ, οδήγησε τον πλανήτη σε αναιτιολόγητους πολέμους, σε μια αυθαίρετη χάραξη νέων συνόρων, που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκε από εθνοκαθάρσεις, και φυσικά, στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα.
Το Τείχος λοιπόν είχε… τη χρησιμότητά του. Έστω και συμβολικά. Και σε ουσιαστικό επίπεδο όμως, αποτελούσε το τελευταίο οχυρωματικό καταφύγιο που μας προστάτευε από μια Ενωμένη Γερμανία, της οποίας δεν ηγείται ένας πραγματικά μεγάλος Ευρωπαίος ηγέτης, ο Χέλμουτ Κολ, αλλά μια Ανατολικογερμανίδα με… συμπλέγματα, η Άνγκελα Μέρκελ.
Αν το Τείχος δεν είχε πέσει, πιθανότατα η σημερινή Καγκελάριος δεν θα μας… ταλαιπωρούσε. Και η Ενωμένη Ευρώπη θα φλέρταρε με την πολιτική ηγεμονία στον πλανήτη, και όχι με τη χρεοκοπία. Απάντηση: να την χτίσει κάποιος ΑΜΕΣΑ… Σε τείχος, σε θεμέλια παράγκας, οπουδήποτε… Τσιμέντο και τούβλο!
Υ.Γ.: ΔΕΝ μπορούσε κάποιος να την κλειδώσει στην σάουνα που επισκεπτόταν τότε, στα νιάτα της, κάθε Πέμπτη(Πέμπτη 09/11/1989 έπεσε-δυστυχώς ή ευτυχώς;- το Τείχος)… Αν εσάς σας μοιάζει με γυναίκα με συμπλέγματα και απλή νοσταλγία για την χαμένη πατρίδα και με πολύ απληστία, σε μένα μοιάζει με κομπλεξική, ανίκανη(ας μην είχε 100 τραπεζίτες και πολυεθνικές για «χορηγίες» και θα έφτιαχνε στρούντελ), αλλά ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ(Ανατολικογερμανοί, βάσει σεναρίου, ήταν οι κακοί στην 1η και την 3η ταινία και ταλαιπωρούσαν κόσμο και τον Bruce Willis στα 2 φιλμ)!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου